Uw betrouwbare partner sinds 1933.

Onze geschiedenis, stap voor stap.

1933
1939
1940
Jaren ’60
1969
1970
Jaren ’70
1978
Jaren ’80 – ’90
2010
2013
2014
2015
2018

1933

De heer Frans Vanheule start de firma als eenmanszaak. Aanvankelijk wordt er met een beperkt aantal verzekeraars samengewerkt: Royale Belge, Assurances Générales, Propriétaires Réunis, Phenix Belge.

1939

De PVBA FRANS VANHEULE & C° wordt opgericht, waar vervolgens Maurice Van Spilbeeck – de schoonbroer van Dhr. Vanheule – hem vervoegt.

1940

Eind jaren ’40 verhuist het kantoor naar de Schuttershofstraat, op de hoek met de Leopoldstraat. Iets later verhuist het kantoor naar een grotere locatie, steeds in de Schuttershofstraat, en komt een bediende in dienst. In dat kantoor vestigen zich drie andere bevriende makelaars:

 

Coert Hertzinger

Georges Van Der Voort

Vincent Luyckx

 

Elk kantoor werkt volledig autonoom, maar in volledige samenhorigheid en in een geest van gezonde samenwerking.

Jaren ’60

Het kantoor verhuist samen met de drie voormelde makelaars naar de Huidevettersstraat 46 te Antwerpen, boven de winkel van de firma Toebosh (binnenhuisdecoratie en inrichting). Op dat moment zijn er twee bedienden in dienst. Aanvankelijk bestaat de portefeuille uit particulieren, tot op het moment dat enkele ondernemingen het klantenbestand komen aanvullen.

1969

De heer Michel C. Vanheule, zoon van de stichter, komt in dienst. Zijn taak bestaat in het begin vooral uit de kennismaking met de klanten. De firma blijft groeien, zowel in omzet, als aantal klanten en medewerkers.

1970

De firma heeft meer ruimte nodig, waardoor het kantoor naar de Lange Nieuwstraat 21-23 te Antwerpen verhuist. De drie collega makelaars verhuizen wederom mee.

Jaren ’70

De portefeuille van de firma Hertzinger wordt overgekocht. De firma Luyckx verhuist naar een andere ligging en de firma Van Der Voort verkoopt haar portefeuille aan een andere makelaar.

1978

De heer Michel C. Vanheule koopt de aandelen van de firma over van de heer Frans Vanheule.

Jaren ’80 – ’90

De firma groeit verder en bestaat uit een team van negen mensen.

2010

De heer Michel F. Vanheule vervoegt de firma na een carrière van bijna 10 jaar bij een verzekeringsmaatschappij. Hij is de kleinzoon van de stichter en oudste zoon van Michel C. Vanheule. Hij zal de firma verder in de 21e eeuw leiden.

2013

Michel F. Vanheule koopt van zijn vader een meerderheidsbelang in de firma en bestendigt hiermee zijn vertrouwen in de toekomst. In november van dit jaar wordt de firma ASSURA integraal overgenomen. Dit makelaarskantoor geniet eveneens een goede reputatie en streeft dezelfde waarden na als die van het kantoor FRANS VANHEULE & C°.

2014

De firma ASSURA verhuist met haar medewerkers naar de Lange Nieuwstraat 21-23 te Antwerpen.

2015

In oktober van dit jaar vervoegt Christophe Vanheule de firma. Hij is de jongste zoon van de heer Michel C. Vanheule en zal zich aanvankelijk toespitsen op het schadebeheer.

2018

FRANS VANHEULE & C° en ASSURA stappen samen in een nieuw verhaal als VANHEULE & CO. In een nieuw jasje, maar met dezelfde jarenlange ervaring, zijn we in staat in te spelen op de huidige uitdagingen binnen onze samenleving.

Onze missie, voor u.

 

Wij zien het als onze missie om u breed, deskundig en objectief advies te verlenen in het kader van risico-evaluatie en –beheersing en verzekeringen. U kan beroep doen op onze ervaring en expertise, die is opgebouwd en doorgegeven van generatie op generatie.

 

Van onze medewerkers eisen we punctualiteit, professionaliteit en klantvriendelijkheid, naast een gedegen, brede en actuele kennis van de bedrijfsgerichte en particuliere verzekeringsbranche.

 

Dit vertaalt zich in een stabiele langetermijnrelatie, waarin we samen met u de beste oplossingen vinden voor uw behoeften.

VH_Website_HOMEPAGE_Betrouwbare partner

Foto v.l.n.r: Michel C. Vanheule, Michel F. Vanheule, Christophe Vanheule

Ons engagement vertaalt zich in vijf kernwaarden.

1. Onafhankelijke marktstudie

Voor elk van uw behoeften voeren we een marktstudie uit. We bieden u het product met de beste prijs-kwaliteit verhouding van dat ogenblik aan. als er voor u verschillende oplossingen interessant kunnen zijn, zetten we deze voor u op een rijtje.

2. Periodieke opvolging

Een aantal specifieke verzekeringstakken vragen een periodieke opvolging. We focussen in eerste instantie op die takken die het meeste beweging kennen en doorgaans een zware kost vertegenwoordigen voor uw organisatie. Onder meer de verzekeringen tegen arbeidsongevallen en voor het rollend materieel vallen hieronder.  Dergelijke takken pakken wij structureel aan op niveau van onze volledige portefeuille. Zo garanderen we dat ook uw onderneming mee gescreend wordt.

3. Verdediging van uw belangen

Wij staan u met raad en daad bij in elk schadedossier, zodat het contract maximaal in uw voordeel speelt.

4. Een dienst op mensenmaat

We stemmen onze dienst af op uw wensen, en hebben een voorkeur voor een efficiënte en budgetvriendelijke samenwerking. Bovendien komen we graag ter plaatse telkens de situatie het vereist. U bent bij ons geen nummer.

5. Klachtenbehandeling

We luisteren naar uw opmerkingen, suggesties en verzuchtingen en willen hiermee in onze werking ook maximaal rekening houden.

Samen voor oplossingen op maat.

Wederzijds vertrouwen is het fundament voor een optimale bescherming. Wij bieden u graag oplossingen op maat van uw geschiedenis en uw toekomst.